Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna zupa.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
pieczarki 50 dag
cebula 2 sztuki
groszek zielony pół szklanki
sól i pieprz
olej do smażenia
przecier pomidorowy 4-5 łyżek

Porada

Groszek do tego dania możemy użyć świeży,mrożony lub z puszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna zupa.


1. Mięso oczyścić,umyć i dokładnie osuszyć,następnie pokroić w małą kostkę i obsmażyć na oleju.Przełożyć do garnka.
2. Pieczarki i cebule obrać,opłukać pokroić w półplasterki ,przesmażyć,każde osobno na oleju i dodać do mięsa.
3. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
4.Pod koniec gotowania dodać groszek i przecier,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.05.2016 17:45
Dziękuję:)
Izka192 09.05.2015 13:29
apetyczna zupa
gusia1000 25.01.2015 01:11
Syta zupa.
berys18 16.01.2015 10:20
ciekawy pomysł na zupę
Wacław 14.01.2015 12:41
pyszna pożywna zupa,lubię takie :-)
Lucan 13.01.2015 21:05
ciekawy gulasz
wwwiolka 13.01.2015 20:58
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak