Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsna pasta na kanapki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jeśli chodzi o wędliny, to za bardzo za nimi nie przepadam. Od tego wolę wszelkiego rodzaju mazidła lub pasztety. No po prostu lubię i już.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa śląska 200 gramów
masło 1 łyżka
majonez 2 łyżki
ogórek konserwowy 1 sztuka

Porada

Masło powinno mieć temperaturę pokojową.

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna pasta na kanapki

Ostatnimi czasy wpadł mi w oczy nieziemski przepis, rodem z PRL-u, na pastę z kiełbasy. Takiej zwyczajnej, śląskiej czy łotever macie pod ręką. Prosty, szybki i mega smaczny. Czytając opis, już "widziałem" ten obłędny smak moimi kubkami smakowymi. Pomyliłem się! To jest lepsze niż myślałem! Do przygotowania weźcie ulubioną kiełbachę i pamiętajcie o maśle by miało temperaturę pokojową. Zaciekawieni? Wbijajcie po krótki spis i opis przygotowania. Enjoy!

 

1. Kiełbasę obieramy z osłonki. Mielimy na najmniejszych oczkach.

2. Ogórek kroimy w drobną kostkę (opcjonalnie obieramy ze skórki przed pochlastaniem).

3. Wszystkie składniki mieszamy, opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem.

Włala!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak