Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna pasta na kanapki
Ostatnimi czasy wpadł mi w oczy nieziemski przepis, rodem z PRL-u, na pastę z kiełbasy. Takiej zwyczajnej, śląskiej czy łotever macie pod ręką. Prosty, szybki i mega smaczny. Czytając opis, już "widziałem" ten obłędny smak moimi kubkami smakowymi. Pomyliłem się! To jest lepsze niż myślałem! Do przygotowania weźcie ulubioną kiełbachę i pamiętajcie o maśle by miało temperaturę pokojową. Zaciekawieni? Wbijajcie po krótki spis i opis przygotowania. Enjoy!
1. Kiełbasę obieramy z osłonki. Mielimy na najmniejszych oczkach.
2. Ogórek kroimy w drobną kostkę (opcjonalnie obieramy ze skórki przed pochlastaniem).
3. Wszystkie składniki mieszamy, opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem.
Włala!