Mięsko ze słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    2,5 kg
  • sól

    ok 13 dag
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • mięso wołowe

    2,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przpuścić przez maszynkę do mięsa na grubym sitku do kiełbasy, czosnek zmiażdżyć lub drobniutko pokroić. Wszystkie składniki połączyć dobrze wymieszać , nałożyć do słoików i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 3 godz. Super na chlebek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat