Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko z rosołu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udek lub skrzydełek kilka sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajek 2 szt
mleko 1 łyżka
pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko z rosołu

Pod koniec gotowania rosołu wyjąć mięso i lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem. Rozkłócić jajko z łyżką mleka lub wody z dodatkiem vegety. Panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie i chrupiące. Świetnie nadają się do obiadu.

Przepis ten jest banalnie prosty. A do jego wstawienia skłoniła mnie rozmowa pań, które to mają dylemat co zrobić z mięsem z rosołu. Może się komuś przyda.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.06.2011 10:59
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak