Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z natką i musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z natką i musztardą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miseczki.
Krok 1 - Mielony z natką i musztardą foto
2
Dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną natkę, musztardę oraz przyprawy.
Krok 2 - Mielony z natką i musztardą foto
3
Wyrobić jednolitą masę. Odstawić na kilka minut, aby mięso naszło smakiem.

Krok 3 - Mielony z natką i musztardą foto
4
Uformować mielone, obtoczyć je w bułce tartej.

Krok 4 - Mielony z natką i musztardą foto
5
Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Krok 5 - Mielony z natką i musztardą foto
6
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 6 - Mielony z natką i musztardą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak