Mielonka w biszkopcie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonka/ mortadela

    50 dag
  • mąka

    według uznania
  • tłuszcz do smażenia

  • Ciasto:

  • mąka

    4 łyżki
  • jajka

    3 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mielonki zdjąć skórę, wędlinę pokroić w cienkie plastry. Każdą stronę obsypać mąką. Jajka umyć, żółtka oddzielić, z białek ubić pianę. Do piany wsypać szczyptę gałki muszkatołowej oraz przyprawy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do żółtek, wymieszać, połączyć z pianą. Ciasto delikatnie wymieszać . Na patelni rozgrzać tłuszcz, mielonkę maczać w cieście, smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 23.02.2014 08:36
fajny przepis
sunnymood 28.06.2012 19:59
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat