Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielonka golonkowa z szynkowaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka wieprzowa
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do zup 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielonka golonkowa z szynkowaru

Golonkę obrać z kości i pokroić na niewielkie kawałki.Przełożyć mięso do robota z nożami tnącymi ,dodać przyprawy i wszystko chwilę wymieszać.Wyjąć mięso i chwilę jeszcze wymieszać dłońmi.Mięso przełożyć do szynkowaru.Zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 3-4 godzin .
Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie golonkę wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:15
Smaczna dla mięsożerców.
Ola1young 07.08.2014 13:48
na pewno pyszne !
Anna169Hosz 07.08.2014 09:11
Palce lizać!
Lidzia 07.08.2014 08:31
Smaczniutka.
Jadwiga/Jaga85 06.08.2014 22:19
Bardzo fajny przepis!
Aannkaa82 06.08.2014 21:37
ciekawa wędlinka, ciekawe czy dałoby sie zrobic cos podobnego tak po prostu w słoiku jak mielonke... hmm musze wypróbować....
teresa18 06.08.2014 21:32
czas się skusić na to urządzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak