Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone z łopatki 200 gram
czosnek 1 ząbek
szpinak świeży garść duża
pieprz 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
mozzarella małe kulki 6 sztuk
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone ze szpinakiem i mini mozzarellą

Do miski przełożyć mięso. Dodać przyprawy i starty ząbek czosnku. Szpinak opłukać i osuszyć. Przełożyć do blendera i zmiksować na drobno. Dodać do miski i wymieszać z mięsem.

Następnie dodać mąkę i znów wymieszać. Z masy mięsnej uformować trzy placuszki. Na każdy położyć po 2 kulki sera i zwinąć placuszek w rulonik. Odłożyć do lodówki na około 1 godzinę.

Na patelni lub w rondelku rozgrzać olej. Delikatnie położyć ruloniki mięsne i smażyć na rumiano co chwilę obracając aby się nie przypaliły. Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2014 10:20
miła odmiana mielonych
Czyki 05.03.2014 08:13
Bardzo fajne połączenie:)
Jadwiga/Jaga85 04.03.2014 23:29
Rewelacyjne są!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak