Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z zieloną natką pietruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z zieloną natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy ,siekaną natkę pietruszki,
Krok 1 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto
2
Czerstwą bułkę moczymy w zimnej wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa, dodajemy jajko
Krok 2 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto
3
Dodajemy sól i pieprz. Mieszamy całość dodając bułki tartej.
Krok 3 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto
4
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto
5
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 5 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto
6
Podajemy na ciepło.
Krok 6 - Mielone z zieloną natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.09.2014 17:55
jaki dobry obiad podano
asiczekz 04.09.2014 12:57
ale zgłodniałam :)
Zdzisław 03.09.2014 20:40
ale dobre danie obiadowe
Christopher 03.09.2014 19:09
Dobre na obiadek i na kanapkę.
ice cubes 03.09.2014 18:23
dobre na obiad :)
Sylwia26 03.09.2014 18:16
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak