Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z wkładką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
woda zimna 1 lyżka
sól i pieprz do smaku
boczek wędzony 7 plasterków
śliwki suszone 7 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z wkładką

1. Cebulę obrać, zetrzeć na tartce.
2. Śliwki owinąć boczkiem.
3. Do miski włożyć mielone mięso, dodać startą cebulę, jajko, wodę, majeranek i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę.
4. Mięso podzielić na 7. Z każdej części robić placuszek, położyć zawiniętą śliwkę i uformować kotlet. Obsypać bułką tartą.
5. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor z obu stron. Ułożyć kotlety w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.200*C na 10 minut.
6. Podawać z ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.12.2014 12:52
bardzo smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak