Mielone z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • pieczarki

    4 szt
  • kapusta włoska

    10 dag
  • cebula

    1 duża
  • bazylia

    1 garść
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • bułka czerstwa

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • bułka tarta

  • jaja

    3-4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę zalewamy wodą i moczymy aż będzie miękka, odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa. Warzywa obieramy, myjemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa. bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Wyrabiamy dokładnie i dodajemy tyle bułki tartej, aby dało się łatwo formować kotlety. Równej wielkości kotlety smażymy dokładnie z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu możemy je trochę poddusić na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pajecznik 01.02.2012 12:32
Bardzo smaczna wersja kotletów mielonyvh. Można popuścić wodze fantazji i wrzucić wszystko to na co masz akurat ochotę :)
jerry1 20.01.2012 15:07
super
Małgosia6 24.11.2011 22:11
super
pacpaw 23.11.2011 21:17
świetne - robiłem ostatnio z suszonymi pomidorami
halina17 21.11.2011 20:02
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat