Mielone z warzywami

Mielone z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • pieczarki

    4 szt
  • kapusta włoska

    10 dag
  • cebula

    1 duża
  • bazylia

    1 garść
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • bułka czerstwa

    2 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jaja

    3-4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mielone z warzywami

Bułkę zalewamy wodą i moczymy aż będzie miękka, odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa. Warzywa obieramy, myjemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa. bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Wyrabiamy dokładnie i dodajemy tyle bułki tartej, aby dało się łatwo formować kotlety. Równej wielkości kotlety smażymy dokładnie z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu możemy je trochę poddusić na wolnym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Pajecznik 01.02.2012 12:32
Bardzo smaczna wersja kotletów mielonyvh. Można popuścić wodze fantazji i wrzucić wszystko to na co masz akurat ochotę :)
jerry1 20.01.2012 15:07
super
Małgosia6 24.11.2011 22:11
super
pacpaw 23.11.2011 21:17
świetne - robiłem ostatnio z suszonymi pomidorami
halina17 21.11.2011 20:02
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat