Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem i majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
pieprz
cebula 1 szt
ser żółty 150 g
majeranek 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem i majerankiem

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego wrzucamy cebulkę pokrojoną w kosteczkę. Natępnie dodajemy jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i przyprawę do mielonego. Wszystko razem mieszamy.
Krok 1 - Mielone z serem i majerankiem foto
2
Z mięsa mielonego formujemu kulki i je rozplaszczamy. Nakładamy na niego ser zółty i wsypujemy majeranek.
Krok 2 - Mielone z serem i majerankiem foto
3
Kotleta zwijamy tak żeby nie było widać nadzienia.
Krok 3 - Mielone z serem i majerankiem foto
4
Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy kotlety. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Mielone z serem i majerankiem foto
5
Następnie nakrywamy przykrywką patelnie i smażymy tak około 3 min. Usmażone kotlety podajemy gorące żeby ser w środku był roztopiony. Smacznego! :)
Krok 5 - Mielone z serem i majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 17.09.2013 10:46
pyszne kotleciki :)
Michał2 16.09.2013 11:54
musi rewelacyjnie smakować:)
ana1 13.09.2013 14:44
pyszne mięsko
sylwia_mc 13.09.2013 13:54
Smaczne mięsko
Adamorek 13.09.2013 12:25
fajna niespodzianka w środku
iwi 13.09.2013 11:37
Fajna wersja mielonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak