Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z selerem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 lub 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
liście selera mały pęczek
olej do smażenia
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z selerem

Kroki postępowania

1
mięso, bułke tartą, jajka,cebulę pokrojona w kostkę i pokrojone liście selera oraz przyprawy umieszczamy w misce.Wszystko dokładnie wyrabiamy, aby masa była kleista ale jednocześnie ładnie odchodzila od miski.
Krok 1 - mielone z  selerem foto
2
Formujemy kulki , które obtaczamy w bułce tartej, jednocześnie spłaszczajac je.
Krok 2 - mielone z  selerem foto
3
Smażymy na rozgrzanym tluszczu z obu stron.
Krok 3 - mielone z  selerem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.01.2014 00:32
super pomysł i na pewno smaczne
aniagdz 16.10.2013 13:58
mieloniaki:D w każdej postaci zjem z apetytem:)
jasiek 16.10.2013 12:46
fajne urozmaicenie
bietka 16.10.2013 12:22
niby proste do zrobienia, a jednak smakuje inaczej niż zwykłe mielone :)
Megg 16.10.2013 12:14
bardzo fajne kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak