Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 55 dag
ryż 1,5 szkl
jajko 1 szt
cebula 3 szt
olej do smażenia
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ryżem

Kroki postępowania

1
Posiekaną cebulę zeszklić na oleju . Ryż ugotować.
Krok 1 - Mielone z ryżem  foto
2
Ostudzony ryż wymieszać z mięsem.
Krok 2 - Mielone z ryżem  foto
3
Następnie dodać jajko i cebulkę.
Krok 3 - Mielone z ryżem  foto
4
Pod koniec dodać posiekaną pietruszkę i doprawić do smaku.
Krok 4 - Mielone z ryżem  foto
5
Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5 - Mielone z ryżem  foto
6
Smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Mielone z ryżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.07.2014 15:59
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak