Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
rabarbar 1 szt - łodyga
natka pietruszki 2 łyżki - posiekana
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą (wcześniej namoczoną w mleku lub wodzie) bułkę, jajko
Krok 1 - Mielone z rabarbarem foto
2
Następnie dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko doprawiamy do smaku - mieszamy
Krok 2 - Mielone z rabarbarem foto
3
Następnie dodajemy rabarbar - ponownie mieszamy.
Krok 3 - Mielone z rabarbarem foto
4
Z powstałej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Mielone z rabarbarem foto
5
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z wszystkich stron.
Krok 5 - Mielone z rabarbarem foto
6
Podajemy wg uznania
Krok 6 - Mielone z rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.05.2016 07:56
takiego połączenia nie znałam, koniecznie wypróbuję
Babeczka35 14.05.2016 07:39
Ciekawe połączenie:)
Jolcia_90 14.05.2016 00:15
Zaskakujący przepis :) Też jestem ciekawa jak mogą smakować kotlety mielone z rabarbarem :)
MałaMi89 13.05.2016 23:34
A to ci dopiero niespodzianka.. Z rabarbarem to by mi chyba nawet do głowy nie przyszło zrobić mielonych :) ciekawa jestem smaku!
gosia1988 13.05.2016 22:09
Ciekawe połączenie składników
krokus 13.05.2016 21:51
Muszą ciekawie smakować
kloruś 13.05.2016 21:24
chętnie bym skosztowała!
Czyki 13.05.2016 20:49
Wyglądają przepysznie, ale tak mnie zaciekawiłaś smakiem, że muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak