Mielone z płatkami owsianymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3-4 zabki
  • płatko owsiane

  • jajko

    1-2 szt
  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć, chyba,że już kupimy mielone. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dać na patelnię i zrumienić.Dodać do mięsa. Płatków dodać wg uznania - zastępują bułkę. Wbić jajko, wyrobić masę. Ma być gęste. Obtaczać w bułce tartej, włożyć do garnka z olejem i dusić na małym ogniu. Podawać z kaszą i buraczkami.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 05.11.2012 20:15
świetny obiad
Anna133 07.07.2012 21:27
ciekawe połączenie ;)
Iiiiii 17.03.2012 19:24
smaczne
owocówka 05.02.2012 09:33
ekstra
Anna152 26.12.2011 19:09
mniam
pioge7 25.05.2011 08:32
dobre
Koper 13.01.2011 19:22
fajny pomysł
banditka 29.10.2010 09:37
pomyslowe
Ewelina45 28.10.2010 09:59
pychota
Natalia/tubisiek 28.10.2010 09:27
tak jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat