Mielone z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • masło

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną i podsmażoną . Dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryka słodką i cząbrem. Mieszamy i dokładnie wyrabiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Z masy mięsnej formujemy małe kulki, na środku każdej robimy palcem wgłębienie i wkładamy w nie trochę masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30-40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.06.2017 06:55
pyszne danie
Renata9 25.01.2017 23:08
Smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat