Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cząber do smaku
masło 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z piekarnika

Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz cebulę pokrojoną i podsmażoną . Dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryka słodką i cząbrem. Mieszamy i dokładnie wyrabiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Z masy mięsnej formujemy małe kulki, na środku każdej robimy palcem wgłębienie i wkładamy w nie trochę masła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2017 06:55
pyszne danie
Renata9 25.01.2017 23:08
Smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak