Mielone z pieczarką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa mielonego

    1 kg
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko, zrumienioną na oleju drobno poszatkowaną cebulę, namoczoną i osączoną bułkę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wyrobić z tego jednolitą masę. Kupić tyle pieczarek, ile chcemy przygotować kotletów mielonych. Pieczarki dokładnie umyć i obrać ze skórki, usuwając nóżki. Wziąć tyle mięsa mielonego, ile normalnie na kotlet mielony, nieco rozpłaszczyć, włożyć do środka kapelusik pieczarki i dokładnie zakleić dookoła niego mięso, uformować kotlecik. Postąpić tak z pozostałymi pieczarkami. Smażyć obtoczone w tartej bułce na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 15.07.2011 16:57
pycha
magdalea 09.06.2011 10:24
nigdy nie robiłam z pieczarkami, ale muszą być pyszne
romanrafal 07.12.2010 16:28
muszą być dobre
mirosława4 03.12.2010 20:41
ta potrawa jest super,polecam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat