Mielone z papryką i pieczarkami

Mielone z papryką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    z szynki 250 g
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    3 sztuki (średniej wielkości)
  • papryka czerwona

    1/4 strąka
  • czosnek

    1 duży ząbek
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    (drobno posiekana) 1 łyżka
  • olej kokosowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone pieczarki i paprykę umieszczamy w malakserze i rozdrabniamy.

Mięso umieszczamy w misce, dodajemy rozdrobnione pieczarki z papryką, sól i pieprz. Mieszamy.

Kolejno dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekany czosnek i natkę pietruszki, ponownie dokładnie mieszamy.

Mięso dzielimy na 8 części, z każdej formujemy kulki, które następnie spłaszczamy dłonią, smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju kokosowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat