Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE Z NATKĄ PIETRUSZKI I NIESPODZIANKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
natka pietruszki 1 garśc
jajko 1 szt
chleb 2-3 kromki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
ser żółty ok.100 g

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE Z NATKĄ PIETRUSZKI I NIESPODZIANKĄ

Kroki postępowania

1
Mięso mieszamy z jajkiem, przyprawami, pokrojoną drobno cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną natką pietruszki. Natomiast chleb moczymy w wodzie, odciskamy i mieszamy razem z mięsem.
Krok 1 - MIELONE Z NATKĄ PIETRUSZKI I NIESPODZIANKĄ foto
2
Z mięso formujemy kotlety a w środek wkładamy złożony w kostkę ser żółty, zawijamy i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - MIELONE Z NATKĄ PIETRUSZKI I NIESPODZIANKĄ foto
3
Smażymy na rozgrzanej oliwie, ale na mały ogniu, aby się dobrze usmażyły. Podajemy z dowolnymi ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!!!
Krok 3 - MIELONE Z NATKĄ PIETRUSZKI I NIESPODZIANKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 18.12.2012 12:30
Ależ pysznie się prezentują! :)
Andysz 12.10.2012 11:46
lubię mielone;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak