Mielone z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • cebula

    1
  • mielonego mięsa

    700 g
  • natka pietruszki

  • pieczarek

    400 g
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyc w wodzie ,odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym,jajkiem,oraz obrana i posiekana cebula i natka pietruszki.doprawic do smaku sola i pieprzem.masę dokładnie wyrobić.Pieczarki oczyścić ,umyc i osuszyć a nastepnie zetrzeć na tarce,podsmażyc na oleju i dodać do mięsa,Z masy miesnej formować kulki ,lekko spłaszczać je dłonią.Kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.Po kilku minutach przykryć patelnię pokrywką i smazyc na małym ogniu jeszcze kilka minut.Mozna podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami oraz surówką z czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 20.03.2012 08:37
mielone i na ciepło i na zimno..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat