Mielone z kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • kukurydza w puszce

    1 mała
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1 mała
  • sól

  • pieprz

  • marchewka ugotowana

    8 małych sztuk
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • oliwa

  • bułka czerstwa

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Kukurydzę odsączyć. Do mięsa dodać resztę składników i wyrobić doprawić do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne wałeczki i wciskamy w środek marchewkę, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 28.05.2012 19:36
apetyczny
jasiek 13.02.2012 22:58
ładnie podane
[email protected] 19.11.2011 22:46
muszę spróbować
jolaxa 08.07.2011 12:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat