Mielone z kalafiorem

Mielone z kalafiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięsa wieprzowego

    500 g
  • cebula

    1
  • ząbki czosnku

    2
  • bułki pszennej

    1,5 szt
  • mleko

    1 szk
  • jajko

    2
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • olej do smażenia

  • kalafior

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Bułkę ( 150 g )namoczyć w mleku a potem odcisnąć. Mięso opłukać i zmielić maszynka do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i również zmielić, po czym zmielić też kalafior oraz odciśniętą bułkę. Do zmielonych składników wbić jajka, dodać przyprawy i wyrobić masę. Formować okrągłe kotlety i smażyć na oleju na złoty kolor. Kotlety można panierować w bułce tartej, ale nie ma potrzeby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 05.11.2012 19:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat