mielone z kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 opakowanie
  • kalafior

    1 mała głowka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior ugotować na miękko,mięso mielone wyłożyć na miskę dodać przestudzony kalafior(bez tego zwanego przeze mnie głąba,) , jajko, dokładnie wymieszać przyprawić do smaku. robić kulki obtoczyć w bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat