Mielone z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąso mielone z łopatki

    0,5 kg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz, Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • jaja na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do mięsa mielonego. Dodać jajko,musztardę i doprawić do smaku. Uformować 6 placków do każdego włożyć jajko gotowane i dobrze zawinąć. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 11.01.2013 07:39
Ładnie i apetycznie wyglądają takie odmienione kotlety.
Krystyna32 28.01.2012 00:11
pycha
Ewelina47 04.10.2011 08:43
coś nowego
Ela15 30.03.2011 11:48
super, muszę spróbować
mili_kati 07.10.2010 23:24
już robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat