Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka do hamburgerów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 400 g
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ząbek czosnku 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
tłuszcz do smażenia 100 ml
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1/2 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka do hamburgerów

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Bułkę czerstwą namoczyć . Mięso z indyka opłukać osuszyć . pokroić na dużą kostkę i zmielić maszynką do mięsa .
Krok 1 - Mielone z indyka do hamburgerów foto
2
Wbić jajka ,dodać przyprawy , ząbek czosnku .
Krok 2 - Mielone z indyka do hamburgerów foto
3
Cebulę obrać i pokroić w kostkę .
Krok 3 - Mielone z indyka do hamburgerów foto
4
Dodać cebulę ,do mięsa i odciśniętą bułkę , przyprawić do smaku pieprzem ,papryką słodką. .
Krok 4 - Mielone z indyka do hamburgerów foto
5
Wymieszać dokładnie , formować sznycle cienkie lekko rozpłaszczyć , obtaczać w bułce tartej . Smażyć na tłuszczu z obu stron na rumiano.
Krok 5 - Mielone z indyka do hamburgerów foto
6
Gotowe wyjmować i układać na ręczniku papierowym aby obciekły z tłuszczu .
Krok 6 - Mielone z indyka do hamburgerów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Linka2107 31.10.2016 20:36
super propozycja :)
molanka 31.10.2016 11:53
nie ma to jak domowe hamburgery
Mniam 31.10.2016 08:59
Lubię takie mięso :)
Krzysztof15 31.10.2016 07:44
Pyszna propozycja
MałaMi89 30.10.2016 22:48
Taki domowy fast food to jest to ;)
Futka 30.10.2016 21:12
Świetne i bardzo smaczne mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak