Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z farszem jajecznym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 700 g
bułka 1 szt
jajko
sól
pieprz
olej do smażenia
Nadzienie:
jaja 4 szt
por (biała część) 4-5 cm
majonez 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z farszem jajecznym

Kroki postępowania

1
jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę, dodać pokrojonego pora i wymieszać z majonezem
Krok 1 - mielone z farszem jajecznym foto
2
bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa, wbić jajo, przyprawić solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę. Z mięsa formować placki na środek nałożyć farsz i uformować kulkę
Krok 2 - mielone z farszem jajecznym foto
3
usmażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Krok 3 - mielone z farszem jajecznym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 26.09.2013 10:14
pyszne mięsko
ppaulina 21.08.2013 18:32
bardzo ciekawe połączenie
Alex_M 18.06.2013 14:41
ciekawy pomysl :)
Seba 13.04.2013 08:58
fajny pomysł
Krzysiek3 12.03.2013 21:04
nigdy nie jadłem z takim nadzieniem
Klisza 12.03.2013 20:50
pomysłowy farsz
Iwka 12.03.2013 20:44
fajny pomysł
Silver Teaspoon 12.03.2013 20:34
pysznie się zapowiada
Rafał3 12.03.2013 19:18
mniam mniam polecam
Boska_Agatka 12.03.2013 19:13
mniam mniam polecam
cooleczka 12.03.2013 19:12
fajny pomysł z tym farszem
Sylwia26 12.03.2013 19:09
fajny pomysł
Monika58 12.03.2013 19:02
podobają mi się te kotlety - pyszne :)
Simeo 12.03.2013 18:59
ciekawa propozycja
Megg 12.03.2013 18:59
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak