Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z czerwoną papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jaja 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z czerwoną papryką

Do mięsa mielonego dodajemy startą na tarce cebulę oraz paprykę, wbijamy jajka, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Masę wyrabiamy, doprawiamy. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, panierujemy w bułce tartce, smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 30.01.2013 23:19
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak