Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIELONE W PORACH

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 700 g
kajzerka 1
woda 1/3 szkl
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
olej do smażenia
por 1
cebula 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: MIELONE W PORACH

Kroki postępowania

1
Mięso płuczemy , osuszamy i kroimy na kawałki .
Krok 1 - MIELONE W PORACH foto
2
Mielimy razem z cebulą oraz namoczoną i odciśniętą kajzerką .
Krok 2 - MIELONE W PORACH foto
3
Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Krok 3 - MIELONE W PORACH foto
4
Z miesa formujemy małe , zgrabne kotleciki .
Krok 4 - MIELONE W PORACH foto
5
Liscie pora blanszujemy przez 1 minutę , wyciągamy z wody i osuszamy . Zawijamy nim kotlety .
Krok 5 - MIELONE W PORACH foto
6
Smażymy na oleju z obu stron .
Krok 6 - MIELONE W PORACH foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak