Mielone pod kołderką warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo wieprz

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 duża
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    1
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1
  • pomidor

    1
  • serek topiony

    1
  • marchewka

  • bułka tarta pikantna

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Za pomoca blendera z nasadką do rozdrabniania z pojemnikiem wrzucamy cebule i czosnek.Siekamy.
Dodajemy mięsoby jeszcze bardziej je rozdrobnić.
Mase przekładamy do miski.
Dodajemy jajko,bułkę, przyprawę do mięsa mielonego i doprawiamy do smaku pieprzem.
Wyrabiamy recznie.Kształtujemy płaskie placuszki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Następnie wykładamy każdy kotlecik na blszkę wyłożoną folią aluminiową .
Na każdy kładziemy plaster cukinii ,pomidora i marchewkę wyciętą strugaczką do warzyw.Na wierzch kładziemy kawałek serka topionego.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 19.08.2013 21:33
Smakowity przepis :)
alaaa 18.08.2013 11:09
fajnie to wymyśliłaś
gosia56 05.07.2013 15:59
super podane
ElizaT 04.09.2012 09:17
muszą być pycha :)
IZABELA29 02.09.2012 15:25
smacznego
IZABELA29 02.09.2012 15:25
smacznego
ewaa 01.09.2012 23:12
Dziękuję za pomysł ...dzisiaj zrobiłam wszyscy się zajadali PYCHOTA:)
edyta44 25.08.2012 11:45
fajnie wygladaja
adelajda 25.08.2012 07:44
podane apetycznie !
olkaaa 24.08.2012 08:57
bardzo ładnie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat