Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone wołowo wieprz
1/2 kg -
cebula biała
1 duża -
czosnek
2 ząbki -
jajko
1 -
olej do smażenia
-
cukinia
1 -
pomidor
1 -
serek topiony
1 -
marchewka
-
bułka tarta pikantna
2 łyżki -
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Mielone pod kołderką warzyw
Dodajemy mięsoby jeszcze bardziej je rozdrobnić.
Mase przekładamy do miski.
Dodajemy jajko,bułkę, przyprawę do mięsa mielonego i doprawiamy do smaku pieprzem.
Wyrabiamy recznie.Kształtujemy płaskie placuszki.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Następnie wykładamy każdy kotlecik na blszkę wyłożoną folią aluminiową .
Na każdy kładziemy plaster cukinii ,pomidora i marchewkę wyciętą strugaczką do warzyw.Na wierzch kładziemy kawałek serka topionego.
wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy 15 minut.
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)