Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone pałki z czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 50 dag
jabłko winne 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
fasola czerwona 1/3 puszki
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
ser gouda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone pałki z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Jabłko zetrzeć na dużych oczkach i dodać do mięsa, cebulę drobno posiekać a bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsa. Wyrobić doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą.
Krok 1 - Mielone pałki z czerwoną fasolą foto
2
Na ręku kłaść kawałki mięsa, w środek wkładać kilka fasolek oraz kawałek serka i formować kotlety tak, by fasola i ser były w środku.
Obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - Mielone pałki z czerwoną fasolą foto
3
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na lekko brązowy kolor
Krok 3 - Mielone pałki z czerwoną fasolą foto
4
podawać na ciepło.
Krok 4 - Mielone pałki z czerwoną fasolą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 28.11.2013 09:04
Świetne mielone z wkładką;)
Krzysztof15 28.11.2013 07:49
ciekawy przepis
Noruas 27.11.2013 22:36
super smaczne!
Róża1 27.11.2013 22:33
ciekawy pomysł
Monika10 27.11.2013 22:22
super pomysł
gosia1988 27.11.2013 21:34
lubię mielone z dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak