Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone na pieczarkach

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielone

łopatka wieprzowa 1/2 kilogram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Lista składników

pieczarki 5 sztuk
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: mielone na pieczarkach

Kroki postępowania

1
mięso kroimy na kawałki i mielimy z cebulą i czosnkiem
Krok 1 - mielone na pieczarkach foto
2
bułkę tartą moczymy, a gdy będzie miękka odciskamy dokładnie z wody
Krok 2 - mielone na pieczarkach foto
3
do zmielonego mięsa dodajemy bułkę i jajko
Krok 3 - mielone na pieczarkach foto
4
mięso doprawiamy solą i pieprzem
Krok 4 - mielone na pieczarkach foto
5
wyrabiamy na gładką jednolita masę i formujemy kotlety
Krok 5 - mielone na pieczarkach foto
6
tak przygotowane kotlety obtaczamy z bułce tartej
Krok 6 - mielone na pieczarkach foto
7
smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Krok 7 - mielone na pieczarkach foto
8
pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do momentu aż wyparuje woda którą puszczą podczas smażenia, doprawiamy solą i pieprzem
Krok 8 - mielone na pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.10.2016 21:07
Dzisiaj jadłam mielone właśnie :)
Seba 21.05.2014 08:30
fajnie podane
patryska76 18.05.2014 21:14
Smakowitości ;-)
Jadwiga/Jaga85 18.05.2014 21:11
Prosto i pysznie!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak