Mielone kulki w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • bułka czerstwa

  • marchewka

    3-4 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    3-4 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • jajo

    1 szt
  • bulion

    1 1/2 szkl
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • śmietana

    100 ml
  • zalewa z ogórków

    100 ml
  • olej

  • mąka

    1,5 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodajemy jajo,namoczoną i odciśniętą bułkę, musztardę ,1 cebulę i przyprawy. Wyrabiamy masę i formujemy kuleczki.
Marchew kroimy w plasterki i gotujemy.Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oleju, wyjmujemy i smażymy cebule pokrojoną w piórka. Wyjmujemy cebulę i smażymy kulki mięsne.Gotowe kulki wyjmujemy i wywar na patelni podlewamy bulionem, zalewą z ogórków i śmietaną. Zagotowujemy, robimy zasmażkę z mąki i oleju, przyprawiamy do smaku.
Do sosu wkładamy kulki mięsne, pieczarki, marchewkę, cebulę i plasterki ogórków.
Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 05.02.2014 20:35
Apetyczne są.
olkaaa 04.01.2014 16:02
ciekawy pomysł
Łukasz15 01.01.2014 12:23
Super danie
ONY_za_kare 26.10.2013 12:22
smaczne danie
Michał2 22.10.2013 17:12
fajne i smaczne danie
Seba 04.09.2013 09:51
bardzo smaczne
jeta72 19.08.2013 17:04
lubię takie jedzonko :-)
Rybciia 03.07.2013 08:17
to coś dla mnie :-)
Alex_M 19.06.2013 09:56
pyszny obiadek!
Katarzyna59 12.05.2013 15:24
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat