Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
60 dag -
bułka czerstwa
-
marchewka
3-4 szt -
pieczarki
30 dag -
cebula
3-4 szt -
ogórki konserwowe
2 szt -
jajko
1 szt -
bulion
1 1/2 szkl -
musztarda
1 łyżeczka -
śmietana
100 ml -
zalewa z ogórków
100 ml -
olej
-
mąka
1,5 łyżki -
Kucharek przyprawa do potraw
Przepis i sposób przygotowania Mielone kulki w sosie pieczarkowym
Marchew kroimy w plasterki i gotujemy.Pieczarki kroimy w plastry i smażymy na oleju, wyjmujemy i smażymy cebule pokrojoną w piórka. Wyjmujemy cebulę i smażymy kulki mięsne.Gotowe kulki wyjmujemy i wywar na patelni podlewamy bulionem, zalewą z ogórków i śmietaną. Zagotowujemy, robimy zasmażkę z mąki i oleju, przyprawiamy do smaku.
Do sosu wkładamy kulki mięsne, pieczarki, marchewkę, cebulę i plasterki ogórków.
Podajemy z makaronem.
Komentarze (34)
Załaduj więcej komentarzy (24)