Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
natka pietruszki do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki

Bułkę moczymy w wodzie. Natkę pietrzuszki myjemy , osuzamy i drobno siekamy. DOdajemy razem z bułką do mięsa i mieszamy dodająć przyprawy. Następnie dodajemy bułki tartej tyle aby mięso nie kleiło się do rąk. Z gotowej masy formujemy kotlety. Obtaczamy jeszcze w bułce tartej i smażymy z obu stron . Podajemy z ziemniakami i sałatką. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.01.2013 22:22
fantastyczne kotleciki.
Bernadeta1 19.01.2013 09:21
bardzo dobre
mic 17.12.2012 22:08
pysznosci
Ewelina47 09.11.2012 21:19
pyszne
Dorian 29.09.2012 22:39
super
fictor123 24.09.2012 18:27
super
dianix 03.09.2012 23:17
osttanio zjadlam
ziutula
ziutula 27.08.2012 09:57
jalepsze tradycyjne mielone..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak