Mielone drobiowo-cukiniowe z fetą i nutką orientu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram,drobiowego
  • cukinia

    2 małe
  • feta

    200 gram
  • mąka

    do zagęszczenia i obtoczenia
  • kumin

    do smaku
  • cząber

    do smaku
  • kolendra cała

    do smaku
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy,obieramy i ścieramy na grubych oczkach.Odciskamy z soku. Fetę kruszymy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy. Jak się dobrze połączą lepimy klopsy. Obtaczamy je w mące i smażymy na oliwie na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat