Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
paluszki krabowe 1 paczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 mała
jajko 2 sztuki
sól i pieprz do smakku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone

Kroki postępowania

1
Mieso wykładamy do miski, dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą i jajka. MIeszamy.
Krok 1 - Mielone foto
2
Paluszki krabowe 1 paczkę, bardzo drobno kroimy. Dodajemy do Mięsa mieszamy.Formujemy kotlety.
Krok 2 - Mielone foto
3
kotlety obtaczamy w bułce tartej z 2 stron i smażymy na patelni z olejem.
Krok 3 - Mielone foto
4
przekręcamy na 2 stronę.
Krok 4 - Mielone foto
5
Podajemy do ziemnaków i surówki.
Krok 5 - Mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak