Midowo- bananowy budyń jaglany

Midowo- bananowy budyń jaglany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    50 g
  • mleko

    3 łyżki
  • banan

    1
  • ser ricotta

    2 łyżki
  • orzechy nerkowca

    1 garść
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Midowo- bananowy budyń jaglany

Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy wchłonie całą wodę dodać mleko, ricottę i banana. Wszystko zmiksować, niekoniecznie dokładnie. Zdjąć z ognia, dodać pokruszone nerkowce i łyżkę miodu, opcjonalnie posypać cynamonem. Przełożyć do miseczki i wcinać :)
Gawron w rosole
Po więcej przepisów zapraszam na http://gawronwrosole.blogspot.com

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Małgorzata92 23.01.2017 11:41
Pomysłowo :)
Mniam 23.01.2017 10:53
Pyszny i zdrowy budyń.
Madzai 23.01.2017 10:24
Super smaczny :)
agaK. 23.01.2017 10:22
Wygląda mega apetycznie i słodko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat