Midowo- bananowy budyń jaglany

Midowo- bananowy budyń jaglany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    50 g
  • mleko

    3 łyżki
  • banan

    1
  • ser ricotta

    2 łyżki
  • orzechy nerkowca

    1 garść
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu. Gdy wchłonie całą wodę dodać mleko, ricottę i banana. Wszystko zmiksować, niekoniecznie dokładnie. Zdjąć z ognia, dodać pokruszone nerkowce i łyżkę miodu, opcjonalnie posypać cynamonem. Przełożyć do miseczki i wcinać :)
Gawron w rosole
Po więcej przepisów zapraszam na http://gawronwrosole.blogspot.com

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata92

23.01.2017 11:41
Pomysłowo :)

Mniam

23.01.2017 10:53
Pyszny i zdrowy budyń.

Madzai

23.01.2017 10:24
Super smaczny :)

agaK.

23.01.2017 10:22
Wygląda mega apetycznie i słodko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat