midownik

midownik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1,5 szkl
  • margaryna

    1,5
  • miód sztuczny

    15 dag
  • mąka

    60 dag
  • jaja

    2
  • mleko

    0,5 l
  • kasza manna

    6 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania midownik

Rozpuścić 0,5 szkl cukru, 0,5 kostki margaryny i 15 dag miodu. Dodać mąkę i 2 całe jajka. Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Rozwałkować na cienkie placki piec każdą część oddzielnie. 0,5 l mleka ugotować z kaszą manną i ostudzić. Rozetrzeć kostkę margaryny , z 1 szkl cukru, ucierając dodawać po łyżce kaszy. Doprawić do smaku kwaskiem cytrynowym i przełożyć placki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat