Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Michałkowe babeczki czekoladowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolady mlecznej o 100 g
smaku Michałków
jajko 2
mleko 50 ml
gotowej mieszanki 1 op
cukier puder
dżem wiśniowy 2 łyżki
olej rzepakowy 100 ml
babeczki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Michałkowe babeczki czekoladowe

Kroki postępowania

1
Do miski wbić jajka, wlać olej, mleko i dodać dżem i wymieszać mikserem. Potem wsypać mieszankę na babeczki i na najwyższych obrotach miksować około 1 - 1,5 minuty na gładką masę. Następnie posiekać czekoladę, dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 1 - Michałkowe babeczki czekoladowe foto
2
Gotowym ciastem napełnić foremki silikonowe lub użyć papierowych załączonych do mieszanki.
Krok 2 - Michałkowe babeczki czekoladowe foto
3
Babeczki piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Krok 3 - Michałkowe babeczki czekoladowe foto
4
Po upieczeniu wyjąć babeczki na kratkę i posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Michałkowe babeczki czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.01.2014 13:45
ale smakowite super
Agata3 05.01.2014 13:44
Pyszne babeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak