Przepis i sposób przygotowania na: Michałek
Kroki postępowania
| jajko |
8 sztuk
|
| cukier |
1 szklanka czubata
|
| budyń czekoladowy |
2 sztuki ( po 45 g każdy)
|
| orzechy laskowe mielone |
1 szklanka
|
| mąka pszenna |
1/2 szklanki
|
| proszek do pieczenia |
2 łyżeczki
|
| sól |
1/4 łyżeczki
|
| śmietana 30% |
500 gram
|
| serek mascarpone |
250 gram
|
| cukier puder |
1 łyżka
|
| cukierki orzechowe |
150 g Michałki klasyczne
|
| Żelatyna wieprzowa Prymat |
4 łyżki płaskie
|
| gorąca woda |
1/3 szklanki
|
| brzoskwinie w puszce |
|
| galaretka pomarańczowa |
2 sztuki
|
| syrop brzoskwiniowy |
1/2 szklanki
|
| spirytus |
1 łyżka
|
| sok z cytryny |
|
| cukierki orzechowe |
4 białe michałki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: