Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
8 sztuk -
cukier
1 szklanka czubata -
budyń czekoladowy
2 sztuki ( po 45 g każdy) -
orzechy laskowe mielone
1 szklanka -
mąka pszenna
1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
sól
1/4 łyżeczki
Krem
-
śmietana 30%
500 gram -
serek mascarpone
250 gram -
cukier puder
1 łyżka -
cukierki orzechowe
150 g Michałki klasyczne -
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżki płaskie -
gorąca woda
1/3 szklanki
Mus
-
brzoskwinie w puszce
-
galaretka pomarańczowa
2 sztuki
Poncz
-
syrop brzoskwiniowy
1/2 szklanki -
spirytus
1 łyżka -
sok z cytryny
Dekoracja
-
cukierki orzechowe
4 białe michałki
Przepis i sposób przygotowania Michałek
Kroki postępowania









Komentarze (28)
Załaduj więcej komentarzy (18)