Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Merengi kawowe czyli bezy.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
sól szczypta
kawa rozpuszczalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Merengi kawowe czyli bezy.

1.Zimne białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2.Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3.Kawę wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta dokładnie ją rozgniatamy.
4.Następnie kawę wsypujemy do ubitych białek i dokładnie mieszamy.
5.Pianę z białek przekładamy do szprycy lub łyżeczką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy bezy.
6. Bezy pieczemy około 20 minut,następnie suszymy w lekko uchylonym piekarniku,przez około 40 minut ,w temperaturze około 140-150.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 02.04.2017 08:35
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:37
Lubię i robię je.
Babeczka35 16.02.2015 20:52
Dziękuję;)
Renataj 15.02.2015 21:43
Niby tradycyjne bezy a jednak trochę inne. Apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak