Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
miód spadziowy
1 łyżka -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
oliwa
4 łyżki -
szynka parmeńska
100 gramów -
mozzarella kulki
150 gramów -
listki mięty
2 łyżki -
melon
1 sztuka
Sposób przygotowania
Zrobiłem gęsty sos balsamico, energicznie mieszając łyżkę płynnego miodu spadziowego z łyżką octu balsamicznego i 4 łyżkami oliwy (można użyć gotowego z Modeny).
Melon obrałem, usunąłem nasiona i pokroiłem wzdłuż na kawałki o grubości około 1 cm. Ułożyłem na półmisku plasterki szynki parmeńskiej (lub innej typu prosciutto crudo), kilka przepołowionych kuleczek sera mozzarella i cząstki melona. Udekorować można listkami mięty. Polałem sosem balsamico.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się