Meksykański przysmak

Meksykański przysmak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

  • Kukurydza z Puszki

  • fasola czerwona z puszki

  • cebula

  • papryka czerwona

  • chilli

    do smaku
  • żółty ser

    do smaku
  • przecier pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Meksykański przysmak

1. Cebulę przesmaż z mięsem pokrojonym w kostkę w garnku pod przykryciem na małej ilości oleju
2. Dodaj następnie przecier pomidorowy, kukurydzę, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę, dopraw do smaku, gotuj pod przykryciem ok 20 min
3. Podawaj na talerzu z wcześniej startym żółtym serem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat