Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykańska uczta

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
cebula biała 2
kiełbasa śląska 0,5 kg
pomidory w zalewie pomidorowej
sok pomidorowy 1 szklanka
pieprz
sól
wywar z kurczaka 1 litr
sos sojowy 1,5 łyżki
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
papryka konserwowa
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: meksykańska uczta

Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki wołowiny i posypujemy papryką. Dobrze obsmażamy.
Dodajemy pokrojoną cebulę, kiełbasę i obsmażamy delikatnie przez 3-5 minut.
Wszystko zalewamy rosołem i gotujemy przez godzinę.
Paprykę kroimy w kostkę i razem z pomidorami dodajemy do mięsa, gotujemy przez 10 minut. Chwilę przed zakończeniem dolewamy sok pomidorowy, sos sojowy i dorzucamy odsączoną fasolę.
Mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody zagęszczamy całość.Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 09.02.2013 13:05
dokładnie tak
Hanna10 28.01.2013 17:22
coś pysznego w sam raz na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak