meksykańska pikantna pomidorowa z tortillą

meksykańska pikantna pomidorowa z tortillą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    0,5 litra
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • fasola

    0,5-1 puszki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka

    0,5 sztuka
  • mąka kukurydziana

    2 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • chili

    do smaku
  • pieprz

  • oliwa

    1 łyżka
  • tortilla

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić, Paprykę pokroić, podsmażyć z cebulą na patelni. Do bulionu dodać puszkę z pomidorami, podsmażone warzywa, koncentrat i fasolę z puszki (białą lub czerwoną). Przyprawić i ugotować. Zagęścić mąką kukurydzianą rozrobioną w małej ilości wody (jak ktoś lubi gęstą). Tortille podgrzać w mikrofalówce lub patelni, pokroić w paski. Podawać zupę z razem z tortillą.c

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

29.10.2013 12:04
świetna zupa!

Krystyna32

24.06.2013 22:07
świetne danie

czekoladka_m

25.04.2013 11:38
bardzo podoba mi się ten dodatek tortilli:)

Agnieszka-87-25

24.04.2013 07:48
super a ten kolor świetny

Klausia

11.04.2013 11:08
to może być całkiem smaczne :D

IZABELA29

29.03.2013 09:38
kiedyś na pewno wypróbuję

mirosława4

26.03.2013 19:41
apetyczna ta zupka !

Zosia1

04.03.2013 23:32
wygląda na soczystą i pyszną

jordi

03.03.2013 21:24
mistrzowska,muszę spróbować

Granita

03.03.2013 16:51
wygląda obłędnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat