Meksykańska gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kg
  • cebule

    2 szt
  • włoszczyzn

    1 pęczek
  • margaryna

    2 łyżki
  • sos meksykański

    1 słoik
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

  • przyprawa do gulaszu

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka ostra mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
David 23.02.2013 20:38
uwielbiam taką wersję ze szczyptą chilli
KasiaK90 24.07.2012 17:56
uwielbiam
anemon 10.07.2012 06:53
Lubię takie "konkretne" zupy o wyrazistym smaku.
cooleczka 08.03.2012 15:40
moje smaki :)
[email protected] 21.02.2012 14:25
extra
Anio?eczek 20.02.2012 22:28
i ładnie wygląda
treonina 20.02.2012 20:39
to musi być smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat