Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet kurczaka 1 sztuka
suszone pomidory 10-12 sztuk
papryczka 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
rozmaryn
ocet balsamiczny 80 ml
czosnek 2-3 ząbki
sól do smaku
piperz
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z kurczaka

Kroki postępowania

1
Filet opłukać i pokroić pod kontem. Oprószyć solą i pieprzem oraz rozmarynem.
Krok 1 - Medaliony z kurczaka foto
2
Papryczkę, cebulę, dymkę, pokroić. Czosnek obrać i rozgnieść . Imbir zetrzeć.
Krok 2 - Medaliony z kurczaka foto
3
Filet włożyć na rozgrzaną patelnie i smażyć z obu stron pod koniec smażenia polać octem balsamicznym.
Do smażonego fileta dodać suszone pomidory (ja używam w zalewie ziołowej). Chwile razem przesmażyć.
Krok 3 - Medaliony z kurczaka foto
4
Na koniec dodać paprykę, cebulę, czosnek, dymkę. Całość wymieszać i smażyć 2 minuty
Krok 4 - Medaliony z kurczaka foto
5
Podawać z ryżem.
Krok 5 - Medaliony z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.10.2013 13:16
pyszne bardzo lubie
Megg 23.03.2013 17:02
wygląda bardzo apetycznie :)
Krzysztof15 23.03.2013 16:12
pyszne bardzo lubie
jolanta19 23.03.2013 15:13
super wyglada
IwonaDD 23.03.2013 15:08
pyszne madaliony
Konczi 23.03.2013 15:00
smacznie sie prezentują :)
Betka 23.03.2013 14:59
mmm super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak