Medaliony z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • mięso mielone indycze

    250 g
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • papryka czerwona

    1/2
  • cebula

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy kroimy na plastry szerokości ok 2 cm, wydążamy środki
naszych medalionów. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę,
łączymy z mięsem mielonym, jajkiem i bułką tartą. Gotowym farszem
nadziewamy plastry cukinii, smażymy na patelni z oby dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 29.09.2014 07:17
fajny pomysł
Gabi44 10.03.2014 13:13
Smaczne,apetyczne.
pierniczkowo 10.03.2014 10:56
fajny pomysł :)
AZgotuj 10.03.2014 09:20
bardzo ciekawe, nigdy nie robiłam:)
kornelcia 10.03.2014 09:09
smakowity pomysł
luna76 10.03.2014 08:42
Wygląda obłędnie:)
Tahitha 10.03.2014 07:54
super, pychota
Lidzia 10.03.2014 05:50
Pyszne, też takie robię.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat