Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony wieprzowe w sosie smietanowo-musztardowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

medaliony wieprzowe 2 szt
mąka pszenna 4 lyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
smietana 18% 3 lyzki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 lyzka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
koper świeży 1 lyzka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony wieprzowe w sosie smietanowo-musztardowym

Mięso umyć, osuszyć i obtoczyć w mace pszennej wymieszanej z papryka mielona. Olej rozgrzewamy, następnie kładziemy medaliony i obsmażamy na rumiano z obu stron. Podlewamy woda, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości ok 40 min. Co jakiś czas mięso należy podlać woda. Do śmietany dodajemy gorący sos powstały z mięsa, mieszamy i wlewamy z powrotem na patelnie. Dodajemy musztardę, przyprawiamy i mieszamy. Wykładamy na talerz i osypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 08.12.2016 08:36
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak