Medaliony wieprzowe w sosie smietanowo-musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • medaliony wieprzowe

    2 szt
  • mąka pszenna

    4 lyzki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarna
  • smietana 18%

    3 lyzki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 lyzka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • koper świeży

    1 lyzka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i obtoczyć w mace pszennej wymieszanej z papryka mielona. Olej rozgrzewamy, następnie kładziemy medaliony i obsmażamy na rumiano z obu stron. Podlewamy woda, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości ok 40 min. Co jakiś czas mięso należy podlać woda. Do śmietany dodajemy gorący sos powstały z mięsa, mieszamy i wlewamy z powrotem na patelnie. Dodajemy musztardę, przyprawiamy i mieszamy. Wykładamy na talerz i osypujemy posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 08.12.2016 08:36
smaczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat