Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
tłuszcz do smażenia
sól
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 30% 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
ryż preparowany 1 opakowanie
cielęcina 60 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony cielęce

1. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy w plasterki. Cielęcinę myjemy, osuszamy i kroimy na grubsze plastry. W plastrach mięsa robimy kieszonkę.
2. Do kieszonek wkładamy po 2 plasterki pieczarek i ciasno obwiązujemy nicią kuchenną. Formujemy i obtaczamy w panierce - najpierw w rozkłóconym jajku, a potem w ryżu.
3. Smażymy na tłuszczu z obu stron, przekładamy na półmisek i trzymamy w cieple.
4. Grzyby wrzucamy na tłuszcz po mięsie, smażymy, aż woda odparuje. Przyprawiamy, wlewamy śmietanę, zagotowujemy. Medaliony podajemy z sosem i posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak